Previous
Next

KOCIOŁKI WĘGIERSKIE - BOGRACZE

Kociołki węgierskie czyli bogracze stanowią najpopularniejszą formę gotowania potraw na Węgrzech.
Idealne do przyrządzania zarówno zupy jak i gulaszu, leczo i innych potraw jednogarnkowych.

Wykonane z wysokiej jakości blachy stalowej. Gotowanie nad ogniskiem lub paleniskiem pozwala na wydobycie niepowtarzalnego smaku i aromatu przyrządzanych potraw. Kształt kociołka (2 rodzaje) zawieszonego na trójnogu i solidne, grube dno zapewniają równomierne rozprowadzenie i utrzymanie ciepła.

Solidnie i estetycznie wykonane, łatwe w utrzymaniu czystości, odporne na zarysowania (można czyścić druciakiem)

KOCIOŁKI WĘGIERSKIE –  BOGRACZE
Dostepnene rozmiary bograczy: od 3 do 16 litrów:

KOCIOŁKI WĘGIERSKIE – RYBNE
Dostępne rozmiary kociołków rybnych – od 6 do 25 litrów:

KOCIOŁKI WIĘGIERSKIE – ŻELIWNE
Kociołki żeliwne pojemność: 7,5 l

KOCIOŁKI STOŁOWE– Mini Bogracze
Miniatury kociołków służące do podawania porcji potrawy, dostępne w dwóch wzorach
efektownie prezentują się w zestawie ze stojakiem (możliwość ustawienia świeczki